sobota, 24 stycznia 2015

Muffinki bananowe

Sobotnie babeczki na osłodę popołudnia.

Składniki:




125 ml oleju (u mnie rzepakowy)
250 g mąki pszennej
2 jajka
3 dojrzałe banany
1 łyżeczka proszku do pieczenia
ewentualnie coś do osłodzenia (zdrowe słodziki dla dzieci znajdziesz TUTAJ)



Do miski wlej olej i roztrzepane jajka. Połącz. Dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dwa banany rozgnieć widelcem i dodaj do reszty, wymieszaj. Ciasto jest gotowe, teraz napełnij foremki do połowy. Ostatniego banana pokrój w małe kosteczki ułóż na wypełnionych do połowy foremkach. Dolej resztę ciasta, ja wypełniłam do ok 3/4 wysokości foremek. Całość piecz ok 30-35 minut w 180 stopniach. Babeczki wychodzą słodkie i wilgotne, pyszne. Dojrzałe banany nadały bardzo słodki smak. 


Smacznego :)


Zapraszam na facebook'owy fanpage: Mama tata i reszta świata

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz